Tentang Kami

Pengenalan

Syarikat Abdul Ghaffar (SAG) juga dikenali sebagai saudagar kurma telah membekalkan masyarakat Malaysia dan sekitarnya dengan produk berkualiti pada harga pasaran yang berpatutan sejak tahun 1949. Sama ada anda memerlukan kurma, makanan Timur Tengah, buah-buahan kering, rempah ratus, herba dan pelbagai lagi makanan lain. Pasukan kami yang terdiri daripada pekerja gigih yang setia akan menghantar mereka kepada anda dalam masa yang singkat.

Perniagaan Kami

SAG ialah pengimport pelbagai jenis buah-buahan kering dari Timur Tengah , Eropah Barat dan negara Asia. Selepas bertahun-tahun pencapaian cemerlang ini, secara ringkasnya, kami berbangga untuk mengatakan bahawa kami mempunyai rangkaian lengkap koleksi buah-buahan kering di seluruh di dunia.

SAG dibahagikan kepada lapan kategori besar, iaitu import, eksport, borong, runcit, pembuatan, unilevel, santapan mewah dan kafe. SAG hanya fokus dalam industri makanan yang mana fokus utama kami adalah kurma dan makanan timur tengah. Kami menyasarkan untuk menjadi pengeksport global hanya makanan dan minuman berkualiti terbaik yang boleh anda temui.

VISI

SAG kini memulakan proses evolusi yang besar, iaitu untuk mewujudkan jenama kami sendiri ‘Saudagar Kurma’ di Malaysia dan menyesuaikan diri dengan perubahan dramatik dalam dunia perniagaan yang kami beroperasi. Marilah bersama kami dalam perjalanan menjadi perintis industri buah-buahan kering.

MISI

Menjaga kesihatan badan adalah kewajipan kita. Gaya hidup sihat merupakan trend terkinii, tetapi jangan tunggu untuk menangkapnya daripada orang lain. sertai perniagaan francais kami dalam mempromosikan produk semula jadi yang sihat kerana rakyat yang sihat adalah aset terbesar yang boleh dimiliki oleh mana-mana negara.

Jenama Kami

Melalui penyelidikan dan pembangunan, SAG berbangga memperkenalkan produk dan jenamanya yang berkualiti. Nama jenama produk syarikat, yang kebanyakannya kukuh secara komersial, menjana jualan dan keuntungan yang diperlukan di dalam dan luar negara. Produk seperti Saudagar Kurma, BARARI dan Bhai Biryani kini merupakan jenama terkenal

Kawalan Kualiti & Pensijilan

Operasi pengeluaran SAG memenuhi piawaian industri terkemuka pensijilan ISO9001:2008, ISO22000, HACCP FSMS, MITI Manufacturing, MPOB, MeSTI (Makanan Selamat Tanggungjawab Industri), TERAJU dan TERAS. Kami amat komited untuk menyampaikan produk makanan berkualiti tinggi dengan pematuhan ketat terhadap piawaian keselamatan makanan. Selain itu, semua produk syarikat disahkan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) manakala produk eksport ke Indonesia disahkan Halal oleh Majlis Ulama Indonesia (MUI)

Carta Organisasi

Tuan Abdul Gaffar Bin Abdul Malick

CEO

Cawangan Saudagar Kurma